00:00:00 AM

اوقات شرعی به افق شهرها

اذان صبح ۰۳ : ۴۲
طلوع خورشید ۰۵ : ۱۶
اذان ظهر ۱۲ : ۰۲
غروب خورشید ۱۸ : ۴۸
اذان مغرب ۱۹ : ۰۶
نیمه شب شرعی ۲۳ : ۱۵

سخن بزرگان

اسنودن از نگاه عده‌ای خائن و جاسوس و از نگاه عده‌ای دیگر قهرمان و افشاگر بود. شخصا اطلاعات دقیقی درباره‌ی اقدامات او یا افشاگری‌هایش ندارم، اما مطمئنا اگر به روسیه پناه نمی‌برد، احساس متفاوتی به او داشتم؛ چرا که درخواست پناهندگی‌اش به روسیه به طور ضمنی رژیم دیکتاتوریِ میزبانِ بخشنده‌اش، ولادیمیر پوتین را تایید می‌کرد.
این دیدگاهم به اسنودن به خصوص به خاطر بیانیه‌ی نخست‌اش در خاکِ روسیه بود. در شرایطی که هنوز از منظرِ قانونی در فرودگاه شرمتیور در بلاتکلیفی به سر می‌برد، روسیه‌ی پوتین را در لیست کشورهایی قرار داد که در مقابلِ نقضِ حقوق بشر ایستاده‌اند! واقعا چطور توانست این کار را بکند؟ در حالیکه زندانیان سیاسی پرتعداد پوتین به شدت با این نگاه مخالف‌اند، مثل اپوزوسیون های زیادی که ایمیل هایشان هک و تماس های تلفنی شان به قصد بدنامی‌از سوی کاگ‌ب ضبط شده بود. اسنودن می‌توانست به جمعیت پرشمار مجروحان و کشته‌شدگان خبرنگار و همتایانِ افشاگر خود در روسیه احترامِ بیشتری بگذارد.
اما درباره‌ی افشاگری‌های آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) نکته‌ای درخور اشاره است. در جایگاه فردی که تحت نظر همه‌جانبه کاگ‌ب بزرگ شده و در دوران پوتین در تلاش برای تجدید حیات است، شنیدن قیاس  میان آژانس امنیت ملی با رژیم‌های شرور اتحاد جماهیر شوروی و آلمان شرقی واقعا ناامیدکننده است. مقایسه آژانس امنیت ملی با اشتازی به سان مقایسه‌ی یک هتل بد با یک زندان فوق امنیتی است.
هرگونه دست‌درازی به آزادی‌های فردی و حقوق شخصی افراد از سوی حکومت‌ها، قطعا باید مورد اعتراض قرار بگیرد. سازوکارهای اعتراض به چنین اقداماتی باید مرتبا تکرار شوند وگرنه از دست خواهند رفت. اما در آن زمان شهروندان در ورای پرده‌ی آهنین ترسی از سیستم‌های اطلاعاتی برای جمع آوری مدارک و مستندات نداشتند، در حالیکه ما با ترس و وحشت زندگی می‌کردیم، زیرا می‌دانستیم اگر نشانه‌ای از مخالفت با رژیم بروز دهیم، چه بلایی به سرمان می‌آید و در مواقعی که کم هم پیش نمی‌آمد، نیاز به هیچ مدرکی برای آزار، شکنجه و سربه‌نیست کردن دشمنانشان نبود. اگر واقعا پای دادگاهی در میان بود و نیاز به شواهد و مدارکی بود، به راحتی جعل می‌شد. همچنین در پاسخ به استدلال دیگری که اغلب می‌شنوم باید بگویم که نه! توتالیتاریسم، با مراقبت و نظارت از سوی دولتی لیبرال و دمکراتیک آغاز نمی‌شود، بلکه با وحشت شروع می‌شود، با خشونت شروع می‌شود و با آگاهی از اینکه افکار و گفته هایتان ممکن است به شغل یا زندگی‌تان پایان دهد.
اردیبهشت ۱۴۰۳
April - May 2024
شوال - ذوالقعده - ١٤٤٥
۱. فروردین
۲. اردیبهشت
۳. خرداد
۴. تیر
۵. اَمرداد
۶. شهریور
۷. مهر
۸. آبان
۹. آذر
۱۰. دی
۱۱. بهمن
۱۲. اسفند
ش
ی
د
س
چ
پ
ج
۱
20
١١
۲
21
١٢
۳
22
١٣
۴
23
١٤
۵
24
١٥
۶
25
١٦
۷
26
١٧

۸
27
١٨
۹
28
١٩
۱۰
29
٢٠
۱۱
30
٢١
۱۲
01
٢٢
۱۳
02
٢٣
۱۴
03
٢٤

۱۵
04
٢٥
۱۶
05
٢٦
۱۷
06
٢٧
۱۸
07
٢٨
۱۹
08
٢٩
۲۰
09
٣٠
۲۱
10
٠١

۲۲
11
٠٢
۲۳
12
٠٣
۲۴
13
٠٤
۲۵
14
٠٥
۲۶
15
٠٦
۲۷
16
٠٧
۲۸
17
٠٨

۲۹
18
٠٩
۳۰
19
١٠
۳۱
20
١١
۱
21
١٢
۲
22
١٣
۳
23
١٤
۴
24
١٥
مناسبت های ماه اردیبهشت
  • ۱ اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی
  • ۳ اردیبهشت جشن گیاه آوری؛ روز زمین [ 22 April ]
  • ۳ اردیبهشت روزبزرگداشت شیخ بهایی؛ روزملی کارآفرینی؛ روز معماری
  • ۸ اردیبهشت روز جهانی طراحی و گرافیک [ 27 April ]
  • ۹ اردیبهشت روز ملی روانشناس و مشاور
  • ۱۰ اردیبهشت جشن چهلم نوروز؛ روز ملی خلیج فارس
  • ۱۲ اردیبهشت روز معلم
  • ۱۲ اردیبهشت روزجهانی کارگر [ 1 May ]
  • ۱۵ اردیبهشت جشن میانه بهار/جشن بهاربد؛ روز شیراز
  • ۱۵ اردیبهشت شهادت امام جعفر صادق علیه السلام [ ٢٥ شوال ]
  • ۱۶ اردیبهشت روز جهانی ماما [ 5 May ]
  • ۱۹ اردیبهشت روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر [ 8 May ]
  • ۲۱ اردیبهشت ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها و روز دختران [ ١ ذوالقعده ]
  • ۲۲ اردیبهشت زادروز مریم میرزاخانی ریاضیدان ایرانی، روز جهانی زن در ریاضیات
  • ۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی
  • ۲۷ اردیبهشت روز ارتباطات و روابط عمومی
  • ۲۸ اردیبهشت روز بزرگداشت حکیم عمر خیام
  • ۲۹ اردیبهشت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی [ 18 May ]
  • ۳۱ اردیبهشت ولادت امام رضا علیه السلام [ ١١ ذوالقعده ]

تبدیل تاریخ

فاصله زمانی (سن) :0 روز
سال ۱۴۰۳ یک سال کبیسه است.

معرفی کتابِ چرا سوسیالیست نیستم

چرا روشنفکر نیستم

چند سال است بسیاری از جوانان دید مثبتی نسبت به سوسیالیسم پیدا کرده‌اند و می‌گویند «بیایید سوسیالیسم را امتحان کنیم!» انگار امتحان نشده!

رند پال (Rand Paul) در این کتاب روایتی واقعی از سوسیالیسم ارائه می‌دهد. کتاب داستانِ شرّی است که شکست خورده اما نه تنها نمی‌میرد بلکه همچنان اغواگر هم هست. رند پال نشان می‌دهد کاپیتالیسم به بهبودِ وضع همه منجر می‌شود و سوسیالیسم لاجرم به فساد، نابرابری، فقر، تباهی، خشونت، بی‌اخلاقی و مرگ می‌انجامد. اگر یادِ اسکاندیناوی افتاده‌اید باید بگویم به اسکاندیناوی هم می‌پردازد و نشان می‌دهد آنچه اسکاندیناوی را به جایی خوب تبدیل کرده کاپیتالیسم است نه سوسیالیسم. 

اگر با سوسیالیسم سر سازگاری ندارید، خواندن این کتاب می‌تواند دلایل و مدارک بیشتری به شما می‌دهد. اگر مایلید حرف‌ها و کارنامه جریانِ چپ و لیبرال‌(چپ‌ِ آمریکایی) را در کنار هم ببینید، این کتاب را بخوانید و اگر چپ هستید و ذهن‌تان به روی واقعیت‌ها باز، این کتاب را از دست ندهید.

کتاب "چرا سوسیالیست نیستم" به همت آقای مسعود یوسف حصیرچین ترجمه شده است؛ در ادامه شما را به دیدن ویدئوی مصاحبه جان استاسل با رند پال نویسنده‌ی کتاب، دعوت می کنیم: 

نسخه جدید تایم

سایت تایم با فنآوری جدید در حال پیاده سازی است، هم اکنون این نسخه به صورت آزمایشی در آدرس new.time.ir در دسترس می‌باشد. نظرات و دیدگاه‌های شما، در توسعه و بهبود این نرم افزار یاری رسان خواهد بود.

اپلیکیشن Time.ir

اپلیکیشن سایت تایم، آماده‌ی استفاده‌ی شما عزیزان است، نسخه‌ی اندروید اپلیکیشن تایم را می‌توانید از لینک روبرو دانلود کنید.

تقویم چاپی ۱۴۰۳

تقویم چاپی سال ۱۴۰۳ خورشیدی نسخه A3

تقویم چاپی ۱۴۰۳

تقویم چاپی سال ۱۴۰۳ خورشیدی نسخه A4